Νηπιαγωγείο
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Details shows

Ο Χρήστος Γαρέφης στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» θα υποδεχθούν στις εγκαταστάσεις τους τον πρωταθλητή του τριάθλου Χρήστο Γαρέφη. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», ο Χρήστος Γαρέφης θα πραγματοποιήσει δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες. Η πρώτη ομιλία θα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες και θα έχει τίτλο: «Η τακτική σωματική άσκηση από μικρή ηλικία κατοχυρώνει πετυχημένη σταδιοδρομία». Η δεύτερη ομιλία θα εστιάζεται σε προπονητές και θα έχει τίτλο: «Τρόποι ενίσχυσης της συμμετοχής των εγκεφαλικών και ψυχικών δυνάμεων στις προπονήσεις και τους αγώνες».

Ο Χρήστος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι πατέρας δύο παιδιών. Ο εξηντάχρονος Έλληνας υπεραθλητής ξεκίνησε την αθλητική του πορεία στην ιστιοπλοΐα  και συνέχισε ως αθλητής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης με πολλές διακρίσεις και διεθνείς συμμετοχές. Έχει διατελέσει Εθνικός Προπονητής Κολύμβησης, Πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου All star στη Θεσσαλονίκη και διετέλεσε αρχηγός ιστιοπλοϊκών αποστολών αφιερωμένων στα ΑΜΕΑ επί επτά έτη.

Έχει κατακτήσει τη 12η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην ιστιοπλοΐα, στην κατηγορία Tornado, έχει κατακτήσει 2 φορές τον κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου Κόλπου απόστασης 25 χλμ, ανήκει στους κορυφαίους Έλληνες τριαθλητές και το 1990 τερμάτισε στην Γαλλία τον σκληρότερο αγώνα IRONMAN France Nice. Παράλληλα είναι από τους κορυφαίους τενίστες σε επίπεδο βετεράνων, έχοντας κατακτήσει 68 τουρνουά από το 1983 – 2011.

Με τη διανυσματική προπόνηση κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια από τον Απρίλιο του 2012 έως τον Οκτώβριο του 2015 να λάβει μέρος σε 34 αγώνες τριάθλου, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατακτώντας πάντα θέσεις στο βάθρο, με επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου στα age groups. Έχει 3 πρώτες θέσεις στο Abu Dhabi (2013-14-15), το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό και το χάλκινο στο Παγκόσμιο του Λονδίνου 2013. Είναι Πανευρωπαϊκός πρωταθλητής Τριάθλου 60+ 2015 (2 χρυσά μετάλλια, Ιούλιος Γενεύη). Είναι Παγκόσμιος πρωταθλητής Τριάθλου 60+ 2015 (1 χρυσό μετάλλιο Μάρτιος Abu Dhabi) (2 χρυσά μετάλλια, Σεπτέμβριος Σικάγο).

Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο του Χρήστου Γαφέρη είναι η θέληση του να μεταφέρει στους νέους ανθρώπους τις γνώσεις και εμπειρίες του όσον αφορά το ρόλο που παίζει η συμμετοχή των ψυχικών δυνάμεων του ανθρώπου στη σωματική προσπάθεια. «Αυτό που πρέπει να μάθουν τα παιδιά και λείπει από τα περισσότερα προπονητικά μοντέλα, είναι να διαχειρίζονται την ήττα και τη νίκη. Για να μάθεις να σηκώνεσαι, πρέπει να μάθεις να πέφτεις», λέει ο ίδιος. Όταν η νομοτέλεια των πραγμάτων και οι συγκυρίες συναντιούνται με ένα μεγάλο ταλέντο, ένα δυνατό μυαλό και ένα ακούραστο σώμα, το αποτέλεσμα είναι άνθρωποι σαν τον Χρήστο Γαρέφη.

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια αναμένουμε τον Χρήστο Γαρέφη στην οικογένεια των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». 

 

 

 

.a...a a..a..a..