Νηπιαγωγείο
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Details shows

Master Experimenter 2019 Δημοτικού Σχολείου

 

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, και ώρα 10:00-12:30 θα πραγματοποιηθεί ο ενδοσχολικός διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών «Master Experimenter, 2019», ο οποίος διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και Στ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου θα έρθουν αντιμέτωποι με σχεδιαστικές και κατασκευαστικές προκλήσεις, θα συνεργαστούν ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις μαθηματικές και τεχνολογικές δοκιμασίες στον μέγιστο βαθμό.

Οι δραστηριότητες του διαγωνισμού «Master Experimenter, 2019» θα βασιστούν στην εκπαιδευτική προσέγγιση STREAM (Science, Technology, Reading and wRiting, Engineering, Arts, Math), η οποία διεθνώς αποτελεί μια καινοτόμο εκπαιδευτική προσέγγιση των τελευταίων ετών. Η θεματολογία των δραστηριοτήτων του φετινού διαγωνισμού ανάγεται στη περίοδο της Αναγέννησης και ο άνθρωπος ο οποίος θα αποτελέσει την πηγή έμπνευσης των μαθητών θα είναι ο Leonardo da Vinci, κορυφαίος ζωγράφος, γλύπτης, εφευρέτης, αρχιτέκτονας, μηχανικός και επιστήμονας.

Η αξιολόγηση της προσπάθειας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα γίνει με τη συνδρομή των μαθητών του Λυκείου με γνώμονα τη συμμετοχή των μαθητών σε ρόλους ευθύνης και την προώθηση παιδαγωγικών αρχών της ομαδικότητας, της συνεργασίας και της αυτενέργειας.

Στο «Master Experimenter, 2019», όπως και σε άλλες δράσεις που υλοποιούνται στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», οι μαθητές δεν είναι απλοί παρατηρητές και αποδέκτες της γνώσης, αλλά βιώνουν και την απολαμβάνουν!

Παρακαλούνται οι γονείς & κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του «Master Experimenter, 2019» και να συμμετάσχουν ενεργά στη διεξαγωγή του,  να δηλώσουν συμμετοχή εδώ μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019.

 

 

 

.a...a a..a..a..