Νηπιαγωγείο
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Ροδίων Παιδεία - Προτάσεις

«Ανάδοχη Αγκαλιά» - Bazaar Αγάπης

Όταν αποφασίσαμε να συστήσουμε την «Ανάδοχη Αγκαλιά» είχαμε ως οδηγό το χαμόγελο των παιδιών και βαθιά μέσα μας, την π ί σ τ η ότι γι΄ αυτό το χαμόγελο αξίζει να παλέψουμε.
Σε αυτή την προσπάθεια νοιώσαμε ότι δεν είμαστε μόνοι.
Η ροδιακή κοινωνία μας αγκάλιασε αγνά και αληθινά επειδή πίστεψε στο όραμα και τους στόχους μας .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ απ την καρδιά μας για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή στις ενέργειές μας.
Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της Ανάδοχης Αγκαλιάς οργανώσαμε ομιλίες, ημερίδες, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ροδιακής κοινωνίας και κυρίως του μαθητικού πληθυσμού σχετικά με το θεσμό της αναδοχής. Συνολικά δεκατέσσερα παιδιά έχουν βρει τη δική τους οικογένεια .
Συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την υποστήριξη των παιδιών που ζουν στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας του νησιού μας ενώ παράλληλα μέλη μας, προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
Υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε τις υποψήφιες ανάδοχες οικογένειες σε κάθε επίπεδο που κρίνεται αναγκαίο αλλά και σύμφωνα με το καταστατικό μας, κάθε παιδί που η οικογένειά του είναι σε κρίση. 
Κρίση στην οικογένεια δεν έχουμε μόνο στην περίπτωση που η οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Κρίση έχουμε όταν έχουμε θάνατο, τροχαίο ατύχημα, διαζύγιο και οτιδήποτε ανατρέπει την δομή και τις ισορροπίες μιας οικογένειας.
Με αφορμή τα παραπάνω, στηρίξαμε τον τελευταίο χρόνο οικογένειες που βίωσαν και βιώνουν κρίση, ψυχολογικά, κοινωνικά και οικονομικά. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι κατάφεραν πάλι να οργανώσουν τη ζωή τους και να συνεχίσουν με αισιοδοξία και ελπίδα για την επόμενη μέρα. Ενδεικτικά αναφέρεται η επιτυχία μέλους οικογένειας που στηρίζει η Αγκαλιά μας, σε σχολή του Πολυτεχνείου (παιδί πολύτεκνης οικογένειας, με μικρότερο μέλος με σοβαρά προβλήματα υγείας). Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί και μας ωθεί να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στο συνάνθρωπο .
Αποτελεί πολύτιμη στήριξη για εμάς η συμβολή και συμμετοχή σας στις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας. 

Σ αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε εμείς και εσείς.
Είμαστε όλοι εμείς.

 

...a a..a..a..