Νηπιαγωγείο
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Details shows

Τα Κόκκινα Μπαλόνια

 

Η θεατρική παράσταση του Νηπιαγωγείου μας «Τα κόκκινα μπαλόνια» είναι βασισμένη στο παραμύθι «Οι τρεις κοσμοναύτες» του Ουμπέρτο Έκο σε διασκευή της Βούλας Μαράντου.

«Όταν ήμουν παιδί, κάθε φορά που ένα μπαλόνι μου έφευγε ψηλά στον ουρανό, φανταζόμουν ότι το έβρισκε ένας εξωγήινος, που χοροπηδούσε τρελός από χαρά!», Στήβεν Χόκινγκ
Αυτή η φράση του Στήβεν Χόκινγκ, ήταν η αφορμή για να αρχίσει η μικρή μας διαστημική περιπέτεια. Τα παιδιά αφήνουν τα μπαλόνια τους να πετάξουν μακριά. Φαντάζονται μικρούς εξωγήινους να τα βρίσκουν…
«Πω! Πω! Πώς θα ήθελα να γνωρίσω αυτό το εξωγηινάκι για να του πω να τα προσέχει. Κι αν δεν τα προσέχει και πάλι δεν πειράζει. Για ένα μπαλόνι θα σκάσουμε τώρα; Άπειρη εγώ, άπειρα και τα μπαλόνια! Απλά τα πράγματα και πολύ βαρετή η γήινη πραγματικότητα.»
Τα δικά μας κόκκινα μπαλόνια ταξίδεψαν ως τον πλανήτη Άρη, εκεί που τρεις γήινοι κοσμοναύτες έχουν φτάσει για να εξερευνήσουν και να κατακτήσουν. Οι κοσμοναύτες μας ταράζουν την ήσυχη ζωή των Αρειανών.
«Σας το έλεγα ότι υπάρχουν εξωαρειανοί αλλά εσείς δεν με πιστεύατε! Κοιτάξτε τους τώρα και πείτε μου τι βλέπετε; Μια ζωή με θεωρούσατε τρελή και να τώρα μπροστά μας έχουμε εξωαρειανούς!»
«Τα έχω κάνει πάνω μου από τον φόβο! Θεούλη μου είναι χειρότεροι απ’ ό,τι τους φανταζόμουνα! Έχουν μόνο δύο χέρια και δύο πόδια! Πώς καταφέρνουν και περπατάνε μου λέτε;»
Μα και οι γήινοι τρομάζουν από τους Αρειανούς, έχουν να παλέψουν με τα στερεότυπα μιας ζωής. Ξεχνάνε τις γήινες διαφορές τους και ετοιμάζονται για επίθεση.
«Είναι τόσο διαφορετικοί από εμάς, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε ποτέ φίλοι! Είναι κακάσχημοι και όπως ξέρετε όποιος είναι άσχημος είναι και κακός. Φέρτε τους υλοδιασπαστές γήινοι φίλοι μου, θα τους εξαφανίσουμε!»
Η κατάσταση είναι άσχημη για τους φιλήσυχους Αρειανούς! Για τους κοσμοναύτες ξαφνικά χάθηκαν όλες οι μικροδιαφορές τους. Τι σημασία είχε αν μιλούσαν άλλη γλώσσα, τι κι αν οι χώρες τους δεν είχαν φιλικές σχέσεις; Στον πλανήτη Άρη είναι γήινοι και σύμμαχοι.
Πώς θα καταλάβουν οι γήινοι το τρομερό λάθος που ετοιμάζονται να κάνουν;

Τη συνέχεια της ιστορίας μας «Τα κόκκινα μπαλόνια», μπορείτε να παρακολουθήσετε το Σάββατο 9 Ιουνίου, στις 18:30 στο κλειστό γυμναστήριο «ροδίων άθλησις»
Σας περιμένουμε!

 

 

 

a a..a..a..