Νηπιαγωγείο
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Details shows

Διαθεματική ομιλία "Υγεία: Ενημέρωση και Πρόληψη"

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης μαθητών, γονέων και κηδεμόνων από επαγγελματίες επιστήμονες στον χώρο της υγείας, θα πραγματοποιήσουμε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 18:00 διαθεματική ημερίδα στην αίθουσα Καλλιπάτειρα.
Μέρος Α
18:00-18:30: «Πρόληψη και θεραπεία της μυωπίας με την μέθοδο της ορθοκερατολογίας στα παιδιά» από τους Νικολάι Λαζάροβ - οφθαλμίατρο και Ορέστη Λουκαΐδη – οπτικό.
Μέρος Β
18:30-19:30: «Χαμένοι στη μετάφραση: Επιρροές της iGen στις κοινωνικές και γονεϊκές σχέσεις» από την σύμβουλο του Κέντρου Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ Ανάδρασις», Μαρία Ξεπαπαδάκη και σχολιαστές Ελένη Κανδυλάκη- ψυχολόγο και Κυριάκο Κυριακούλη- εκπαιδευτικό. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματεύεται μία βάσιμη ανησυχία των γονιών από την επιρροή της τεχνολογίας και των μέσων μαζικής δικτύωσης στη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών τους, την ίδια στιγμή που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και της δικής τους ζωής. Έχοντας ως κεντρικό ζήτημα την επικοινωνία, στην γενιά της τεχνολογίας ή αλλιώς “iGen”, θα συζητηθεί ο τρόπος που αυτή έχει αλλάξει και οι επιπτώσεις της στη σύναψη και διατήρηση σχέσεων. Συγκεκριμένα, στις γονεϊκές σχέσεις θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε ποια εμπόδια συναντάμε, τα αίτια αλλά και τρόπους να τα αντιμετωπίσουμε, αναπτύσσοντας έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας με τα παιδιά μας.

 

 

 

a a..a..a..