Νηπιαγωγείο
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Ροδίων Παιδεία - Επιμορφωτικό Πρόγραμμα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συνδυάζοντας τη μάθηση με την ψυχαγωγία, το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους αποκτώντας νέες και εξειδικευμένες γνώσεις σε διάφορα αντικείμενα, έτσι ώστε να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους καθώς και να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα και τον δυναμισμό τους.

Δείτε περισσότερα

Εκμάθηση μουσικού οργάνου
Η συστηματική εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου -πιάνου, κιθάρας, αρμονίου, βιολιού, ακορντεόν- μπορεί να δώσει συνέχεια στην ήδη προσεγμένη μέσα στο υποχρεωτικό πρόγραμμα μουσική παιδεία των μαθητών, συμβάλλοντας με αποφασιστικό τρόπο στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας και την καλλιέργεια του πνεύματος.

Χορωδία
Το πρόγραμμα της χορωδίας αποτελείται από τραγούδια κατάλληλα διαμορφωμένα. Εκτός από την ψυχαγωγία που προσφέρει η μουσική, τα παιδιά μαθαίνουν να αναπτύσσουν διάφορες κοινωνικές δεξιότητες.

Ζωγραφική
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία  να γνωρίσουν διαφορετικές τεχνικές και να εξοικειωθούν με τη χρήση διαφόρων υλικών, καλλιεργώντας τη φαντασία τους και εμπλουτίζοντας τον συναισθηματικό τους κόσμο. Αναπτύσσουν έτσι δεξιότητες και αποκτούν γνώσεις απαραίτητες για την ψυχολογική και τη συναισθηματική τους ωρίμανση.

Πληροφορική
Για όσους μαθητές επιθυμούν, υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των γνώσεων στην πληροφορική που ήδη έχουν κατακτήσει στο υποχρεωτικό πρόγραμμα, εξελισσόμενοι σε έναν τομέα που όλο και περισσότερο γίνεται αναγκαίος. Κατακτούν τον πολύτιμο ηλεκτρονικό αλφαβητισμό, ενώ  μαθαίνουν ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν δημιουργικά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εργαλείο απαραίτητο στην επαγγελματική και επιστημονική τους επιτυχία. Μέσα από αυτά τα προγράμματα, οι μαθητές αποκτούν πιστοποιήσεις δεξιοτήτων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ποδόσφαιρο 5Χ5
Στις νέες εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου 5Χ5 οι μαθητές γεύονται τη μαγεία του ποδοσφαίρου. Παράλληλα με την απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στο άθλημα του ποδοσφαίρου, οι μαθητές καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα, την πειθαρχία και την υπευθυνότητα.

Βόλεϊ
Το πρόγραμμα συνδυάζει την τεχνική, την ακρίβεια και την ομαδικότητα με την καλή φυσική κατάσταση.

Μπάσκετ
Ένα από τα δημοφιλή αθλήματα, το μπάσκετ δημιουργεί άριστη φυσική κατάσταση και βελτιώνει το ομαδικό πνεύμα και τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών.

Χάντμπολ
Το χάντμπολ, εκτός από την τέλεια εκγύμναση του σώματος, καλλιεργεί στρατηγική σκέψη και συμβάλλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων του παιδιού.

Κολύμβηση
Η κολύμβηση είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για την εκγύμναση των μαθητών και την εξοικείωσή τους με το υγρό στοιχείο.

Taekwon Do
Η ενασχόληση με ένα δυναμικό ολυμπιακό άθλημα, το  taekwon do, που, πέρα από το ότι γυμνάζει το σώμα, καλλιεργεί το πνεύμα και αναπτύσσει τον αυτοέλεγχο και την πειθαρχία.

Αθλητικός χορός
Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του σχολείου τα παιδιά γυμνάζονται και μαθαίνουν το σώμα τους, βελτιώνοντας τόσο τη δύναμη όσο και την αρμονία των κινήσεών τους.

Χορός
Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από τον κλασικό, τον μοντέρνο ή και τον ελεύθερο χορό. Έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους παραδοσιακούς χορούς. Ανακαλύπτουν έτσι το σώμα τους, βελτιώνοντας την αρμονία, τον ρυθμό και την κίνησή τους.

Σκάκι
Οι μαθητές εισάγονται σε έναν ξεχωριστό κόσμο καλλιέργειας της σκέψης και του πνεύματος, ξεκινώντας από τη γνωριμία με τα πιόνια και τις κινήσεις τους και φτάνοντας μέχρι τη συμμετοχή σε εσωτερικά πρωταθλήματα του σχολείου.

Ξένες Γλώσσες
Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην εκμάθηση και μιας τρίτης ξένης γλώσσας -γαλλικών, γερμανικών ή ιταλικών-, εκτός από τις δύο που έχουν ήδη επιλέξει στο υποχρεωτικό πρόγραμμα της πρωινής ζώνης.

Εργαστήριο Φροντιστηριακών Μαθημάτων
Στο εργαστήριο αυτό οι μαθητές του Γυμνασίου και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα αυτοτελές πρόγραμμα διδασκαλίας στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Χημείας.
Στο εργαστήριο μαθημάτων συμμετέχουν μαθητές που υστερούν στους παραπάνω τομείς γνώσης -με συνέπεια να μην μπορούν να παρακολουθούν και να συμμετέχουν αποδοτικά στη σχολική τάξη κατά τη διαδικασία της μάθησης-, μαθητές που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα παραπάνω μαθήματα και μαθητές που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν και να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους στα συγκεκριμένα μαθήματα εμπλεκόμενοι σε ιδιαίτερα απαιτητικές διδακτικές καταστάσεις.

Πειραματικές δραστηριότητες
Πρόκειται για ένα πρότυπο πρόγραμμα πραγματοποίησης πειραματικών δραστηριοτήτων για μαθητές ηλικίας 7 – 11 ετών.
Γνωρίζοντας ότι τα παιδιά αγαπούν να κάνουν πράγματα με τα ίδια τους τα χέρια, οι μαθητές μας θα οδηγηθούν, μέσα από μια σειρά προσεκτικά σχεδιασμένων πειραμάτων, στην εμπέδωση γνώσεων στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, στην ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης αλλά και τη σταδιακή οργάνωσή της με βάση την επιστημονική μεθοδολογία. Ανακαλύπτοντας πόσο γοητευτικό είναι να μπορούν να «ανακρίνουν» τη Φύση και να αντλούν χρήσιμα συμπεράσματα από τις πιθανές επιτυχημένες -αλλά και αποτυχημένες- προβλέψεις τους, οι μαθητές θα καλλιεργήσουν θετικές στάσεις απέναντι στις φυσικές επιστήμες.

 

 

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /var/www/vhosts/rpschool.gr/httpdocs/epimorfotiko.php:73 Stack trace: #0 /var/www/vhosts/rpschool.gr/httpdocs/page.php(174): require_once() #1 {main} thrown in /var/www/vhosts/rpschool.gr/httpdocs/epimorfotiko.php on line 73