Νηπιαγωγείο
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com Ροδίων Παιδεία - Portal

Classter

Μπορείτε να εισέλθετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “Classter”.
Μέσω αυτής, ο μαθητής μπορεί να μελετήσει το υλικό του μαθήματος που έχει διδαχθεί από τον καθηγητή του καθώς επίσης και να βρει πρόσθετο υλικό για το μέρος του μαθήματος που τον ενδιαφέρει. Μπορεί να εκφράσει μια απορία και να λάβει απάντηση είτε μέσα από αυτές που ήδη υπάρχουν, είτε από τον εκπαιδευτικό του. Γονείς και μαθητές μπορούν να βρουν πληροφορίες που σχετίζονται με την αριθμητική και την περιγραφική αξιολόγηση, τις απουσίες, τις βαθμολογίες των διαγωνισμάτων, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών, το προσωπικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα των μαθητών και τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων.
Για να εισέλθετε πατήστε εδώ.

Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας

Για να εισέλθετε πατήστε εδώ.

Οδηγός Σταδιοδρομίας

Οι ανησυχίες και, συνεπώς, η ανάγκη πληροφόρησης είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο και για κάθε ηλικία. Υπάρχει, όμως, ένα ελάχιστο που πρέπει να κάνουν οι μαθητές ώστε να έχουν τις κατάλληλες πληροφορίες για να πάρουν τις αποφάσεις που αφορούν στη σταδιοδρομία τους.

Γ Γυμνασίου - Α Λυκείου

Τάξεις αναζήτησης και πρώτων αποφάσεων.
Οι αναζητήσεις αφορούν σε δύο αντικείμενα:
1. Το Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές και
2. Τις προσφερόμενες σπουδές στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Το Εξεταστικό Σύστημα που περιγράφεται θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι και το 2019.
Χρήση.
Η διαδρομή  Σύστημα Εισαγωγής-> Γενικό Λύκειο -> Εισαγωγή στις Ανώτατες Σχολές.
Εδώ υπάρχουν πληροφορίες για το εξεταστικό σύστημα, η κατανομή των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία, αλλά και τα προγράμματα σπουδών όλων των σχολών. Αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για να περιγράψουμε και αναλύσουμε το εξεταστικό σύστημα.
Το κουμπί Επάγγελμα -> Περιγραφή Επαγγελμάτων -> video.
Εδώ υπάρχουν video με περιγραφές των επαγγελμάτων αλλά και άρθρα με το ίδιο θέμα.

Β Λυκείου

Χρονιά επιβεβαίωσης των αποφάσεων ή αναθεώρησης.
Η αναζήτηση αφορά στην εμβάθυνση στις επιλογές που έγιναν την προηγούμενη χρονιά. Αναζήτηση των επαγγελματικών διαδρομών που ανοίγουν οι επιλογές σπουδές που έχουν γίνει και η τελική επιβεβαίωση των ή αναθεώρηση των αρχικών επιλογών.
Χρήση
Η διαδρομή Σπουδές -> Μηχανή Αναζήτησης Σχολών, δίνει τη δυνατότητα προσαρμοσμένης αναζήτησης με τα 6 φίλτρα που διαθέτει.
Η διαδρομή  Σπουδές -> Τα Μεταπτυχιακά -> Μηχανή Αναζήτησης Μεταπτυχιακών δίνει τη δυνατότητα να ανιχνευτούν οι διαφορετικές επαγγελματικές διαδρομές που μπορούν να προκύψουν από τις σπουδές και που πολλές φορές φαίνονται περίεργες.

Γ Λυκείου

Χρονιά αναζήτησης των εναλλακτικών λύσεων και ορθής συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού.
Οι περισσότεροι μαθητές πρέπει να έχουν επιλέξει τις σπουδές που θα κάνουν. Πρέπει, όμως, να έχουν και το λεγόμενο plan B, ώστε να γνωρίζουν τι θα κάνουν σε περίπτωση που δεν πιάσουν τον αρχικό τους στόχο.
Χρήση
Στο κουμπί Εξετάσεις θα βρουν τα θέματα, τον τρόπο εξέτασης, την ύλη, αλλά και οδηγίες για την ψυχολογική προετοιμασία για τις εξετάσεις.
Στις Μηχανές Αναζήτησης Σχολών και Μεταπτυχιακών θα αναζητήσουν τις πληροφορίες για το εναλλακτικό τους σχέδιο, ώστε να είναι έτοιμοι από κάθε πλευρά.
Στο κουμπί Μηχανογραφικό θα βρουν ό,τι χρειάζονται για να συμπληρώσουν σωστά το Μηχανογραφικό τους δελτίο.

Για να εισέλθετε πατήστε εδώ.

 

 

...a a..a..a..