Τα δικά μας Μουσεία

Αντιμετωπίζουμε δημιουργικά την περιορισμένη πρόσβαση σε πολιτιστικά ερεθίσματα στο νησί, μέσω μιας καινοτόμου μουσειακής πρωτοβουλίας.

Σε συνεργασία με γονείς, καλλιτέχνες και επιστήμονες, οι μαθητές μας δημιουργούν δικά τους μουσεία, όπως «Το Μουσείο των Αισθήσεων» ή το «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας».

Τα μουσεία αυτά είναι ανοιχτά στο κοινό της Ρόδου και φιλοξενούνται σε χώρους αναφοράς για το νησί. Προσελκύουν πάνω από 1000 επισκέπτες και διοργανώνονται με την υποστήριξη φορέων, όπως η Γαλλική προξενική αρχή, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, και ο Δήμος Ρόδου.

Αυτό μας διαφοροποιεί από τις τυπικές επισκέψεις σε μουσεία, καθώς η δημιουργία ενός μουσείου από την αρχή βοηθά τα παιδιά, να επιστρατεύσουν τη δημιουργικότητά τους, να γίνουν επιδέξιοι κατασκευαστές της γνώσης και να δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα έργα.

Διαβάστε επίσης...

Μονοπάτι Λογοτεχνίας

Ένα ταξίδι γεμάτο χαρά, παιχνίδι και ψυχαγωγία στον κόσμο του παιδικού βιβλίου. Γιορτάζουμε το παιδικό βιβλίο που τόσο αγαπάμε, με το «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» και

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης & Μαθητικό Συνέδριο

Αποτελεί μια πραγματική γιορτή εκπαίδευσης και καινοτομίας, που περιλαμβάνει Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Έργου Ομίλων και Συνθετικών Εργασιών. Οι μαθητές παρουσιάζουν ομαδικές εργασίες που έχουν εκπονήσει κατά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »