%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%b1-overlay

Μάθηση & Καινοτομία

Microsoft Showcase School

Ανήκουμε στα πρότυπα σχολεία του κόσμου!

Είμαστε μέλος της ελίτ κατηγορίας των Microsoft Showcase Schools, μια διάκριση που απονέμεται σε ελάχιστα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο, επειδή αντιπροσωπεύουν την αριστεία στη διδασκαλία και τη μάθηση.
Αυτή η αναγνώριση από τη Microsoft επιβεβαιώνει την επίδραση που έχουμε στο μέλλον της εκπαίδευσης και τη δέσμευσή μας στην εκπαιδευτική καινοτομία. Ως πρωτοπόροι στον τομέα, έχουμε αναγνωριστεί για το όραμα και τη ρηξικέλευθη προσέγγισή μας στη διδασκαλία, τη μάθηση και την προετοιμασία των μαθητών για τον κόσμο του 21ου αιώνα.

Έχουμε την κατάρτιση και την υποδομή να χρησιμοποιούμε ψηφιακά εργαλεία για διαδραστική εκπαίδευση, εργαλεία που προωθούν τη δια βίου μάθηση, την καινοτομία και ενθαρρύνουν τους μαθητές σε συνεχή εξέλιξη, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Ως σχολείο Microsoft Showcase, ακολουθούμε ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς που τους παρέχει τη δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί μας είναι πιστοποιημένοι Microsoft Innovative Educator Experts.

Το Σχολείο μας, ως μέλος της παγκόσμιας αυτής κοινότητας, έχει τη δυνατότητα να ανταλλάσσει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις με άλλα σχολεία του κόσμου και διαθέτει τη στήριξη της Microsoft για συνεχή εξέλιξη.
lines-new-color

21st century learning design

Δημιουργούμε τους πρωτοπόρους του αύριο!

Στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η μάθηση επικεντρώνεται στην προετοιμασία των μαθητών για το μέλλον και τον κόσμο έξω από το σχολείο. Ακολουθούμε τον μαθησιακό σχεδιασμό του 21ου αιώνα, που βασίζεται στο διεθνές πρόγραμμα Innovative Teaching and Learning. Οι μαθητές αναπτύσσουν δεξιότητες που χρειάζονται για τη ζωή και την εργασία στον παγκοσμίως συνδεδεμένο κόσμο. Οι δεξιότητες στις οποίες εστιάζουμε είναι:
21st-century-learning-design
%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b4%cf%8c%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%bd%cf%8e%cf%83%ce%b7%cf%82
triangle-white
Οικοδόμηση της γνώσης
Οι μαθητές μας προχωρούν πέρα από την απομνημόνευση, στην ανάλυση, ερμηνεία, σύνθεση και αξιολόγηση πληροφοριών και εφαρμογή των καινούριων γνώσεων σε νέα πλαίσια.
%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1
triangle-white
Συνεργασία
Οι μαθητές μας μοιράζονται την ευθύνη, παίρνουν ουσιαστικές αποφάσεις μαζί και αντιλαμβάνονται την αξία τής συμμετοχής τους στην κοινωνία.
%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9
triangle-white
Επίλυση πραγματικών προβλημάτων και καινοτομία
Τα προβλήματα που τίθενται είναι πραγματικές καταστάσεις που υπάρχουν εκτός ακαδημαϊκού πλαισίου, ώστε οι μαθητές να μπορούν να εφαρμόσουν τις λύσεις τους στον πραγματικό κόσμο.
%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1-1
triangle-white
Επικοινωνία
Οι μαθητές μας αρθρώνουν λόγο με σαφήνεια και πειστικότητα, ενώ εκπαιδεύονται και στην αξιοποίηση μη λεκτικών δεξιοτήτων επικοινωνίας, αποκτώντας καλύτερο έλεγχο του εαυτού τους και του περιβάλλοντος γύρω τους.
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%81%cf%81%cf%8d%ce%b8%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b7
triangle-white
Αυτορρύθμιση
Οι μαθητές μας αναλαμβάνουν τον έλεγχο της μάθησής τους. Εργάζονται σε μια δραστηριότητα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, κάτι που απαιτεί να προγραμματίζουν την εργασία τους, κατανέμοντας τις ευθύνες και να διορθώνουν την εργασία τους με βάση τον δικό τους συλλογισμό και την ανατροφοδότηση από άλλους.
%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%80%ce%b5
triangle-white
Χρήση ΤΠΕ
Οι μαθητές γίνονται σχεδιαστές προϊόντων τεχνολογία, μέσω προγραμματισμού και ρομποτικής.
back-normal-bluevup2

Εκπαιδευτική Προσέγγιση «Οne to one devices and learning»

Στο Γυμνάσιό μας, παρέχουμε μια σύγχρονη και μαθητοκεντρική εκπαιδευτική εμπειρία. Σχεδιάσαμε το μοντέλο διδασκαλίας «One To One Devices and Learning» που επιτρέπει στις δεξιότητες του 21ου αιώνα να αναπτυχθούν αποτελεσματικότερα. Σε αυτό το περιβάλλον μάθησης, όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στο μάθημα με τους προσωπικούς τους υπολογιστές, ειδικών προδιαγραφών.
Μέσω της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας δίνουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα να γίνουν ενεργοί συμμετέχοντες στην εκπαίδευσή τους, ώστε να προετοιμαστούν για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής.
back-normal-bluev2

«Οne to one devices
and learning»

Παρακολουθήστε  μια παρουσίαση της εκπαιδευτικής προσέγγισης  «Οne to one devices and learning» που εφαρμόζουμε στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων μας .
Αναπαραγωγή Βίντεο

Μάθετε περισσότερα για κάθε βαθμίδα

Παιδικός Σταθμός

Εκεί που το ταξίδι
ξεκινάει.

Νηπιαγωγείο

Εκεί που δημιουργούνται στέρεα θεμέλια.

Δημοτικό

Εκεί που η διερεύνηση ξεκινά και οι ατομικές κλίσεις αναδεικνύονται!

Γυμνάσιο

Εκεί που οι προσωπικότητες ακτινοβολούν.

Λύκειο

Εκεί που η επιτυχία και το μέλλον εξασφαλίζονται.