%cf%84%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-edited-overlay

Ταυτότητα

ll4
Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συνιστούν ένα ξεχωριστό, καινοτόμο και προοδευτικά αναπτυσσόμενο σχολείο, που προσφέρουν υψηλού επιπέδου παιδεία, μέσα σε ένα πλούσιο σε ερεθίσματα και ελκυστικό μαθησιακό περιβάλλον.
Περιλαμβάνουν Παιδικό σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο,
Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο.
Σήμερα, τα Εκπαιδευτήριά μας έχουν αναγνωριστεί πανελληνίως ως ένα ξεχωριστό ιδιωτικό σχολείο, αφενός για τις διακρίσεις των μαθητών τους και αφετέρου για την ουσιαστική συμμετοχή τους σε ποικίλες κοινωνικές δράσεις.
Οι οικογένειες που εμπιστεύονται τη φροντίδα και την εκπαίδευση των παιδιών τους σε εμάς, επιλέγουν ένα ασφαλές και εμπνευσμένο περιβάλλον για την πρόοδό τους.
back-reversed-grey

Η Αποστολή μας

Το παντοτινό δώρο ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού!

Η αποστολή μας είναι να προσφέρουμε μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική εμπειρία που διαμορφώνει πολυδιάστατους ανθρώπους. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε υπεύθυνους, δυναμικούς και κριτικά σκεπτόμενους πολίτες, οι οποίοι έχουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και το ήθος, ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος.
Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» γίνονται οι πύλες του πολιτισμού και των διαχρονικών αξιών, που οδηγούν τους μαθητές τους σε δρόμους ισορροπίας, επιτυχίας και πληρότητας.
back-normal-grey

Η Φιλοσοφία μας

Στο «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», πιστεύουμε ότι η επιτυχία αξίζει να μετριέται όχι μόνο με βάση τις βαθμολογίες, αλλά με το θετικό αποτύπωμα του ανθρώπου στον κόσμο. Η προθυμία και η ικανότητα για μάθηση, για ηγεσία και για προσφορά είναι αυτές που καθιστούν τη ζωή αξιοβίωτη. Αναπτύσσουμε αυτές τις αξίες στους μαθητές μας στα 14 χρόνια φοίτησής τους, εστιάζοντας σε πέντε κύριους άξονες.
blue-new
Ενθαρρύνουμε την πνευματική αναζήτηση, την ανεξάρτητη σκέψη και τις αποτελεσματικές συνήθειες μάθησης
Στη διαδικασία εκπαίδευσης, η μισή «μάχη» κερδίζεται, εάν οι μαθητές ξυπνούν προσμένοντας με χαρά τη σχολική μέρα που έρχεται. Το αναλυτικό πρόγραμμα προωθεί την έρευνα, την κριτική σκέψη και τον διάλογο, μέσω της επεξεργασίας πηγών, των διερευνητικών εργασιών, των τουλάχιστον 24 ομίλων και πρόσθετων δραστηριοτήτων, των διαλέξεων από ειδικούς και του εμπλουτισμένου μη εξεταστέου προγράμματος.
Αυτές οι πνευματικές επιδιώξεις αναπτύσσουν την ελευθερία και την εμπιστοσύνη, ώστε οι μαθητές μας να σκέφτονται και να μιλούν αυτόνομα αλλά και να εξελίσσονται σε απόφοιτους με κορυφαίες επιδόσεις, που τούς καθιστούν περιζήτητους στην αγορά εργασίας.
Εξασφαλίζουμε ότι τα παιδιά μας πετυχαίνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και αυξάνουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους ευκαιρίες
Η επίτευξη των καλών αποτελεσμάτων στις εξετάσεις αυξάνει τις επιλογές στη ζωή. Σχεδόν όλα τα παιδιά μας φοιτούν στα καλύτερα πανεπιστήμια.
Κορυφαίοι εκπαιδευτικοί, προπονητές και μέντορες, βοηθούν τα παιδιά μας να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους στις επιστήμες, στον αθλητισμό και τις τέχνες και τα οδηγούν σε ξεχωριστές επαγγελματικές σταδιοδρομίες.
green-new
artboard-1-1
Κατευθύνουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν ταλέντα, δεξιότητες και αξίες, για να έχουν θετική επιρροή στον κόσμο πέρα από το «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
Για να αναπτύξουν έναν δυνατό χαρακτήρα, τα παιδιά ενθαρρύνονται να υιοθετήσουν έναν ακλόνητο αξιακό κώδικα και να αγκαλιάσουν με όλη τους την καρδιά ό,τι προσφέρει το «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».
Το πλήρες, δομημένο και ισορροπημένο περιβάλλον μας, διαμορφώνει νέους ανθρώπους που είναι σίγουροι για τον εαυτό τους, δημιουργικοί και πολύτιμοι συνεργάτες – είτε βρίσκονται στην τάξη είτε έξω στον κόσμο – και αυτό είναι που πραγματικά έχει αξία.
Συνεργαζόμαστε με παιδιά που θα ανθίσουν και θα συμβάλλουν στην κοινότητα του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
Παρόλο που το «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» έχει υψηλή ζήτηση και επιλέγουμε τους μαθητές μας, δεν επικεντρωνόμαστε απλώς στην ακαδημαϊκή επίδοση, όταν πρόκειται για εγγραφές νέων μαθητών.
Οι μαθητές του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», αν και διαθέτουν διαφορετικά ταλέντα, μοιράζονται εξίσου την προθυμία να ανθίσουν και να συνεισφέρουν στο περιβάλλον του σχολείου μας.
artboard-41
artboard-5
Παρέχουμε περιβάλλον, υποδομές και λειτουργίες που μας διαφοροποιούν
Το «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», από τις ρίζες του, είναι ένα περιβάλλον καινοτομίας. Καθώς οι ανάγκες των μαθητών μας πληθαίνουν, εξελίσσεται και το περιβάλλον που τις υπηρετεί.
Σε ένα εκτεταμένο campus, διαθέτουμε άρτια εξοπλισμένους χώρους, με εργαστήρια φυσικών επιστημών, πληροφορικής, τεχνολογίας-ρομποτικής, εικαστικών τεχνών, μουσικής, βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο, αμφιθέατρα, αίθουσες θεάτρου και εκδηλώσεων, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, γήπεδα padel-tennis, κλειστό μπάσκετ, κολυμβητήριο με θερμαινόμενη πισίνα και αίθουσες χορού.
back-reversed-grey

Οι Αξίες μας

el1-4
Εκπαίδευση με σκοπό
Στο «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση δεν αφορά μόνο έναν τίτλο σπουδών. Πρόκειται για μεταμορφωτική διαδικασία. Οι μαθητές θέλουν δεξιότητες που θα μεταμορφώσουν τις ζωές τους. Οι εργοδότες θέλουν απόφοιτους που θα μεταμορφώσουν τις επιχειρήσεις τους. Η κοινωνία θέλει ανθρώπους που θα μεταμορφώσουν τον κόσμο.
Όπως όλες οι αλλαγές, ξεκινάμε με δράση! Εστιάζουμε σε αυτό που μπορούν να πετύχουν οι μαθητές μας στον πραγματικό κόσμο, αντί να εστιάζουμε μόνο στη θεωρία, που παραδίδεται στις αίθουσες διδασκαλίας.
Δίνουμε προτεραιότητα σε εκείνες τις δεξιότητες που χρειάζονται περισσότερο, για να επιφέρουν αλλαγή στις καριέρες τους, στις επιχειρήσεις που θα εργάζονται και στην κοινωνία όπου όλοι ζούμε. Αυτή η πίστη στη δύναμη της μάθησης μέσω της πράξης, υπερβαίνει μια φιλοσοφία.
Είναι η καθοδηγητική δύναμη πίσω από κάθε πρόγραμμα που προσφέρουμε, κάθε μάθημα που διδάσκουμε, κάθε δράση που οργανώνουμε. Αυτό είναι που καθιστά το «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», το σχολείο  για εκείνους που είναι φτιαγμένοι για να δρουν.
el2
Μαθαίνουμε μέσα από την πρόκληση
Μαθαίνουμε να δρούμε και δρούμε για να μάθουμε, ατομικά και σε ομάδες. Οι μαθητές μας συνεχώς εξασκούνται, ώστε να αναπτύξουν ένα σύνολο δεξιοτήτων που τούς επιτρέπει να αντιμετωπίζουν κάθε πρόκληση.

Η έμφασή μας στην ανακαλυπτική μάθηση εξοπλίζει τους μαθητές του «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται, για να ευδοκιμήσουν στη σύγχρονη πραγματικότητα. Αυξάνουμε την αυτοπεποίθηση, την ευελιξία και τη δυναμική, για να αντιμετωπίσουν τις προσκλήσεις της πραγματικής ζωής.

el3
Βελτιώνουμε τον εαυτό μας και τους άλλους
Στην κοινότητά μας, ενθαρρύνουμε τους εκπαιδευόμενούς μας να επιδιώκουν τη δια βίου μάθηση, με εφόδια την περιέργεια, την αισιοδοξία και τη θέληση για συνεχή εξέλιξη. Στοχεύουμε να βοηθήσουμε τους μαθητές να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να είναι ανθεκτικοί και ακέραιοι χαρακτήρες, που ηγούνται με αυτογνωσία, αυθεντικότητα και δικαιοσύνη.
Με αυτή τη νοοτροπία, συνεχίζουν να βελτιώνουν, όχι μόνο τις δικές τους ζωές, αλλά φροντίζουν και πέρα από τον εαυτό τους. Έτσι, επηρεάζουν θετικά την κοινωνία και δημιουργούν έναν καλύτερο κόσμο για όλους.
back-normal-grey
%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-edited-png

Η Ιστορία μας

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ιδρύθηκαν από δασκάλους με όραμα και βαθιά πίστη στο υψηλό έργο του παιδαγωγού και στην αποστολή της Παιδείας. Στο σχολείο μας, αντιλαμβανόμαστε την εκπαίδευση σαν ένα συνεχώς εξελισσόμενο ταξίδι. Το 2003, ανοίξαμε τις πύλες μας για πρώτη φορά και από τότε, έχουμε εδραιωθεί ως ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Συναρπαστικά ταξίδια μάθησης, καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας και μελετημένες ψυχοσυναισθηματικές προσεγγίσεις, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που μας οδηγούν, σταθμό-σταθμό, σε ένα σχολείο ισχυρό και προοδευτικά αναπτυσσόμενο.
Το ταξίδι συνεχίζεται…
2000

Ιδρύεται η εταιρεία «Εκπαιδευτήρια Δωδεκανήσου Α.Ε.». Ξεκινούν οι οικοδομικές εργασίες, για να στεγαστούν τα όνειρα των εμπνευστών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

timeline img
2003

Τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ανοίγουν τις πόρτες τους με το 1º «Πανηγύρι της επιστήμης» και υποδέχονται τις πρώτες μαθήτριες και τους μαθητές τους στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

timeline img
2005

Το «Μονοπάτι Λογοτεχνίας» κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του. Τα προγράμματα «Summer School» ξεκινούν και χαρίζουν χαρούμενα καλοκαίρια.

timeline img
2007

Οικοδομείται και ξεκινά τη λειτουργία του το Νηπιαγωγείο «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Ξεκινά το θερινό πρόγραμμα «Επιστημονικές Καταδύσεις».

timeline img
2008

Βράβευση στο περιστύλιο του Ζαππείου από τους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας για τη διάδοση της ιδέας Δωρεάς Οργάνων. Ανοίγει το Διεπιστημονικό Κέντρο Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις». Διοργανώνεται ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό». Καθιερώνεται το «Το Ρεσιτάλ μου».

timeline img
2009

Ξεκινά τη λειτουργία του το «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις»

timeline img
2010

Καθιερώνεται η «Ανοιχτή Μέρα Επιστήμης & Τέχνης».

timeline img
2011

Βραβεύεται το «Μονοπάτι Λογοτεχνίας» από τον παγκόσμιο Οργανισμό iBbY.

timeline img
2013

Έναρξη Λειτουργίας Παιδικού Σταθμού. Τρεις μαθητές του Λυκείου μας στελεχώνουν τις εθνικές αποστολές Ολυμπιάδας Φυσικής και Μαθηματικών και κατακτούν μετάλλια και διακρίσεις.

timeline img
2015

Έναρξη Λειτουργίας Εκπαιδευτικών Κέντρων «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις».

timeline img
2016

Ξεκινά τη λειτουργία του το «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον».

timeline img
2017

1º Βραβείο Τραγουδιού για το Νηπιαγωγείο μας από το «European School Radio». Διοργάνωση TEDx youth@Rhodes.

timeline img
2018

Διοργανώνεται η «Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων» στο σχολείο μας.

timeline img
2019

Αδελφοποίηση με τα σχολεία «St. George College» της Αυστραλίας και «Αριστοτέλης» του Καναδά. Έναρξη λειτουργίας «ΡΟΔΙΩΝ Κ.Δ.Α.Π.».

timeline img
2020

Εφαρμόζουμε πρώτοι στην Ελλάδα πρωτοποριακή εξ αποστάσεως εκπαίδευση την περίοδο της πανδημίας.

timeline img
2022

Κατακτούμε τον τίτλο «Showcase school της Microsoft» και συγκαταλεγόμαστε σε ένα από τα 417 επιλεγμένα σχολεία στον κόσμο.

timeline img
2024

Τρία βραβεία στα Education Leaders Awards 2024.

GOLD Award στην κατηγορία Ανθρώπινο Δυναμικό για την Ενδοσχολική Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών και την Εταιρική Κουλτούρα.

SILVER Award στην κατηγορία Ψηφιακή Εκπαίδευση, Ρομποτική και AI για την Εκπαιδευτική Προσέγγιση «One to one devices and learning».

SILVER Award στην κατηγορία Εξωστρέφεια, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις και Βιωματική Μάθηση για τις μουσειακές πρωτοβουλίες του Δημορικού Σχολείου.

timeline img
2024

Σε συνεργασία με το Λύκειο Columbia School των ΗΠΑ προσφέρουν US Dual Diploma, δηλαδή Αμερικάνικο Απολυτήριο παράλληλα με το Ελληνικό.

timeline img
Σήμερα

Σήμερα στον Εκπαιδευτικό μας Όμιλο: φοιτούν παιδιά 550 οικογενειών, συμμετέχουν 1.800 αθλητές στο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις», παρακολουθούν 430 μαθητές στο «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις», μαθητεύουν 126 παιδιά στο «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον», απασχολούνται 184 εργαζόμενοι.

timeline img