%ce%bd%ce%b7%cf%80%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%bf

Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο

Μαζί σας, ήταν «στα πούπουλα».
Μαζί μας, δυναμώνουν τα φτερά τους!

H δική μας αγκαλιά είναι ζεστή όπως η δική σαςΚαι σε μας θα είναι στα πούπουλα, όπως ήταν μαζί σας. Όμως, εδώ θα μάθουν να πετάνε.

Tα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είναι μια τρυφερή αγκαλιά που φροντίζει να οδηγήσει τα βήματα κάθε παιδιού, με σεβασμό στους ρυθμούς του και τη διάθεση να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αυτονομία. 

Εδώ δυναμώνουμε τα φτερά τους για να μπορούν, μερικά χρόνια μετά, να πετάξουν στον ανοιχτό ορίζοντα της ζωής, ό,τι καιρό κι αν κάνει. 

back-normal-bluev2

Ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά!

Το νηπιαγωγείο που ονειρευτήκαμε είναι ένας χώρος ασφαλής,  με ανοιχτούς τοίχους για εξερεύνηση και με ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον. Είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά! 

Το νηπιαγωγείο μας είναι ένας πολύχρωμος χώρος, που αφήνει τα παιδιά και τους γονείς να εκφραστούν και να δράσουν μέσα του, με αγάπη, αποδοχή, φροντίδα και ασφάλεια. 

Το παιχνίδι, οι ομάδες, η εξερεύνηση, οι νέες τεχνολογίες οδηγούν τα βήματα των παιδιών στο μέλλον κάνοντας τη γνώση ένα όμορφο ταξίδι που δε θα θέλουν να σταματήσει ποτέ. 

Η αυτονομία είναι σημαντική για να νιώσουν τα παιδιά αυτοπεποίθηση δίχως να διστάζουν, να δοκιμάσουν, να πειραματιστούν κι ας αποτύχουν. Στο τέλους, όμως γνωρίζουν ότι θα τα καταφέρουν, γιατί ο δρόμος στη ζωή δεν έχει μόνο επιτυχίες. 

Γνωρίζουν πως κάθε πλάσμα σε αυτό τον πλανήτη είναι σημαντικό, όπως κι αυτά και το αποτύπωμα που θα αφήσουν, χρειάζεται να είναι απαλό σα χάδι. Το περιβάλλον είναι σημαντικό κι αυτά γνωρίζουν πως με μικρά βήματα, μπορούν να πετύχουν πολλά. Η αισιοδοξία είναι αυτή που οδηγεί τα βήματά τους κι όχι ο φόβος. 

Ο καθένας μαθαίνει την ώρα που θέλει και μπορεί, εμείς είμαστε κάθε ώρα και στιγμή εκεί δίνοντας τα κλειδιά που θα ανοίξουν τις πόρτες της γνώσης. 

Βούλα Μαράντου
Διευθύντρια Παιδικού Σταθμού & Νηπιαγωγείου
back-normal-light-blue

Γιατί το Νηπιαγωγείο μας ξεχωρίζει…

Παγκόσμια Αναγνώριση ανάμεσα στα πρότυπα σχολεία MS Showcase Schools .
Διευρυμένο πρόγραμμα με ειδικότητες σε Μουσική, Θέατρο, Πληροφορική, Γυμναστική, Ρομποτική, Φυσικές Επιστήμες.
Εμπλουτισμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με Κλασικό Μπαλέτο, Multi-sport, Tennis, Κολύμβηση.
Πιστοποιημένοι συνεργάτες του Α' Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας.
Καθημερινή παρουσία ψυχολόγου.
Το μεγαλύτερο σχολικό campus στη Ρόδο.
Εξασφαλισμένη εκπαιδευτική συνέχεια στο ίδιο campus από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο.
Δυνατότητα e-Συνάντησης με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού σας.
back-normal-light-blue
lines-new-color

Ο Παιδικός Σταθμός είναι το πρώτο βήμα κοινωνικοποίησης, το πέρασμα του παιδιού από το γνωστό και προστατευμένο περιβάλλον του σπιτιού στο άγνωστο. Το Πρόγραμμα Σπουδών του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου μας, με κέντρο το παιδί, ξεδιπλώνει δραστηριότητες που είναι αναπτυξιακά κατάλληλες για τα ίδια, βασισμένες στη διερεύνηση και το παιχνίδι. 

Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των παιδιών για ενεργό συμμετοχή, δίνοντας ευκαιρίες να αναρωτηθούν, να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν και να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα για προβλήματα που αφορούν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.  

Οι μικροί μας μαθητές ανακαλύπτουν την αλληλεπίδρασή τους με το περιβάλλον, τα συναισθήματα και τις ιδέες των άλλων, κάνουν τους πρώτους φίλους, δημιουργούν ομάδες και βρίσκουν τη θέση τους σε αυτές. Μαθαίνουν τρόπους καλής συμπεριφοράς, καλές συνήθειες και την αξία του να μοιράζονται. Εξελίσσονται μέσα από το παιχνίδι, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Αρχίζουν να παίρνουν αποφάσεις και να αναλαμβάνουν ευθύνες.  

Όλες οι επιστήμες ενώνονται αρμονικά, σε μια φυσική συνέχεια, βοηθώντας τα παιδιά να μη χάνουν το ενδιαφέρον τους και αντιμετωπίζοντας τη γνώση ως ολότητα που έχει νόημα. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η πρωτοβουλία, η συνεργασία, η δημιουργικότητα και η κριτική τους σκέψη. Σε αυτό το σχολείο, βοηθάμε τα παιδιά να εκφράσουν το συναίσθημά τους, «χτίζοντας» έτσι την ενσυναίσθηση.
Tο παιχνίδι, οι ομάδες, η εξερεύνηση και οι νέες τεχνολογίες οδηγούν τα βήματα των παιδιών στο μέλλον, καθιστώντας τη γνώση ένα όμορφο ταξίδι που δεν θα θέλουν να σταματήσει ποτέ.
Η αυτονομία είναι σημαντική, για να νιώσουν τα παιδιά αυτοπεποίθηση, δίχως να διστάζουν να πειραματιστούν. Άλλωστε, ακόμη και αν αποτύχουν, στο τέλος γνωρίζουν ότι θα τα καταφέρουν.
Ο καθένας μαθαίνει την ώρα που θέλει και μπορεί. Εμείς, είμαστε κάθε ώρα και στιγμή εκεί, δίνοντας τα κλειδιά που θα ανοίξουν τις πόρτες της γνώσης.

Πώς διδάσκουμε;

Ανακαλύπτουμε τον Κόσμο μέσα από το Παιχνίδι και την Εξερεύνηση.

lines-new-color
back-normal-bluevup2

Διευρυμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Στο νηπιαγωγείο μας, το πρόγραμμα είναι πλούσιο και ποικίλο, προσφέροντας στα παιδιά μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία, το υγρό στοιχείο, το χορό, τη γυμναστική, τη μουσική προπαιδεία, το θέατρο, την αγωγή υγείας, τις πειραματικές δραστηριότητες (STEM), την ψυχοκινητική ανάπτυξη, τη μαγειρική, και κάνουν πολλές εκπαιδευτικές εκδρομές εκτός σχολείου. Όλα αυτά υλοποιούνται από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς που αφιερώνουν τον χρόνο και την εμπειρία τους για να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα των παιδιών. 

Οι καταπληκτικές νηπιαγωγοί μας, με την αγάπη και την αφοσίωσή τους, δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά αισθάνονται ασφαλή και ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους.

«Παίζουν οι λέξεις κρυφτό;»

Τι μπορεί να σημαίνει η
λέξη «αγριολούλουδο»;

«Λογοτεχνία - Μυθολογία»

Καλώς ήρθες στον κόσμο
της φαντασίας, της χαράς
και της περιπέτειας!

«1,2,3 … φτου και βγαίνω»

Τα Μαθηματικά είναι μέσα στη ζωή και την καθημερινότητα όλων μας.

«Οι μικροί επιστήμονες»

Γιατί εξαφανίστηκε το νερό από τη κατσαρόλα;

«Κατσαρόλες και υλικά στην κουζίνα ομαδικά»

«Έχω ένα βαρελάκι που έχει δυο λογιών κρασάκι». Τι είναι;

«Χρωματοσαλάτα»

Τα παιδιά εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από τη ζωγραφική και τις κατασκευές.

«Συνέντευξη κι εξόρμηση»

Μια εκδρομή… πολλές ανακαλύψεις!

«Play, sing and learn»

Οι μικροί μας μαθητές αποκτούν προφορά και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν…

«Νους υγιής»

Τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους, τις δυνατότητες που έχει και…

«Rodion athletics»

Λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά προσκαλούν…

«Η τρελή νότα βρίσκει τον ρυθμό»

Ο ρυθμός και η μελωδία οδηγούν τα βήματα, τα χέρια αλλά και ολόκληρο…

«Αστέρια στη σκηνή»

Παρατηρήστε αυτόν τον πίνακα, πώς στέκονται οι άνθρωποι και τι κάνουν;

«Ο φίλος μου το ποντίκι»

Ο υπολογιστής έχει τη δική του γλώσσα…
back-normal-bluev2
back-normal-bluevup2

Πρόσθετες Δραστηριότητες

Μετά το πέρας του υποχρεωτικού προγράμματος λειτουργούν πρόσθετες δραστηριότητες στη ζώνη 13:15 – 14:30. 

Χοροκίνηση και Αθλήματα

Οι δραστηριότητες προσφέρονται σε συνεργασία με το ΡΟΔΙΩΝ άθλησις.

Επιστήμη και Τέχνη

Οι δραστηριότητες προσφέρονται σε συνεργασία με το ΡΟΔΙΩΝ μάθησις.

Μουσική

Οι δραστηριότητες προσφέρονται σε συνεργασία με το ΡΟΔΙΩΝ ωδείον.
back-normal-bluev2

Συμβουλευτική Παιδιού

Στον χώρο του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου, καθημερινά βρίσκεται μαζί μας μια Ψυχολόγος, η οποία παρακολουθεί και δημιουργεί παιχνίδια βιωματικά, ιστορίες που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη, την αυτορρύθμιση και την ενδυνάμωση σε προσωπικό και ατομικό επίπεδο.

Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας (Alpha Test)

Στα παιδιά του Νηπιαγωγείου, πραγματοποιούμε αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας. Είμαστε πιστοποιημένοι συνεργάτες του Α’ Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας. Με τον μαθησιακό έλεγχο μαθητών και την εφαρμογή εστιασμένων προγραμμάτων παρέμβασης, προετοιμάζουμε τα παιδιά για μια επιτυχημένη εκπαιδευτική πορεία. 

Η προσέγγισή μας επικεντρώνεται στην έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, δημιουργώντας ένα γόνιμο μαθησιακό περιβάλλον. 

Βοηθάμε τους μαθητές να ανακαλύπτουν τον τρόπο που προσλαμβάνουν και επεξεργάζονται τις γνωστικές πληροφορίες και να υιοθετούν εξατομικευμένες τεχνικές μελέτης, βάσει του μαθησιακού τους προφίλ, αντικαθιστώντας τη χρονοβόρα, αναποτελεσματική και κοπιαστική μελέτη. 

Αναπτυξιακή Αξιολόγηση Νηπίων

Στο νηπιαγωγείο μας, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αναπτυξιακή αξιολόγηση των νηπίων μέσω καθημερινής παρατήρησης της συμπεριφοράς τους.  

Παράλληλα, πραγματοποιούμε τακτικές απογευματινές ενημερώσεις γονέων, ώστε να διατηρούμε μια συνεχή επικοινωνία σχετικά με την πρόοδο των παιδιών και να ενισχύουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. 

Η Περιγραφική Αξιολόγηση του νηπίου συμπληρώνεται από τον Οκτώβρη και παραδίδεται στους γονείς το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο. Με αυτόν τον τρόπο οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη του παιδιού τους μέσα από συγκεκριμένους στόχους. 

Το νηπιαγωγείο μας συνεργάζεται με τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, με διάφορες δράσεις και επισκέψεις, έτσι η μετάβαση των παιδιών στην επόμενη βαθμίδα γίνεται φυσικά και δίχως άγχος.

Οι γονείς ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους μέσω τακτικών απογευματινών συναντήσεων αλλά και διαδικτυακά μέσω της e-Συνάντησης, η οποία επιτρέπει το ραντεβού με  εκπαιδευτικό εντός του σχολικού ωραρίου.  

Διακρίσεις

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου μας διακρίνονται σε διάφορους τομείς, όπως καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μουσικοκινητικές εκδηλώσεις, και συμμετοχές σε τοπικά και διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα. Συμμετέχουν επίσης σε δημιουργικές εκθέσεις, παραστάσεις και δράσεις που προάγουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Μάθηση και Καινοτομία

Στο νηπιαγωγείο μας, προωθούμε την αγάπη για τη μάθηση από νωρίς, ενσωματώνοντας τεχνολογικές εφαρμογές που ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη. Ως Microsoft Showcase School, εφαρμόζουμε το 21st Century Learning Design και οργανώνουμε ποικίλες  εκδηλώσεις, προσφέροντας στα παιδιά ένα εμπλουτισμένο και δυναμικό μαθησιακό περιβάλλον. 

Εγκαταστάσεις

Οι καλά εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας, η ασφαλής παιδική χαρά και οι αθλητικές εγκατατσάσεις προσφέρουν ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τη δημιουργική και φυσική ανάπτυξη των παιδιών στο νηπιαγωγείο. Υιοθετούμε αυστηρά μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, εξασφαλίζοντας ένα προσιτό περιβάλλον για όλους. 

lightblue1

Κλείστε την επίσκεψή σας

Το ταξίδι μάθησης, ανακάλυψης και ανάπτυξης του παιδιού σας ξεκινά με αυτήν την επίσκεψη. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στη σχολική μας οικογένεια!
artboard-12
lightblue1