kuriakouli-min

Κυριάκος
Κυριακούλης

Ειδικότητα: Γενικός Διευθυντής, Καθηγητής Φυσικής

Βαθμίδα: Γυμνάσιο, Λύκειο

Microsoft Innovative Education Expert: Ναι

Microsoft Certified Educator: Ναι

Εργάζεται εδώ από: 2003

Ο Κυριάκος Κυριακούλης, γεννημένος στη Ρόδο, είναι ένας πρωτοπόρος εκπαιδευτικός και ένας άνθρωπος με βαθιά κοινωνική ευαισθησία και πολυδιάστατα ενδιαφέροντα.
Ένας τίτλος στη μέχρι τώρα διαδρομή του θα μπορούσε να είναι: «Όταν τα όνειρα για μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, μετουσιώνονται σε πραγματικότητα». Από νεαρή ηλικία, ο Κυριάκος Κυριακούλης είχε ένα σαφές όραμα για το μέλλον της εκπαίδευσης. Σε μία επιστολή* σε συμμαθητή του, την περίοδο της εφηβικής του ζωής, αποτύπωσε με διορατικότητα και ιδιαίτερη λεπτομέρεια την ιδέα του για τη δημιουργία ενός ιδιωτικού σχολείου. Ένα σχολείο που θα λειτουργεί ως κέντρο παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, ανοιχτό όλη την ημέρα, για να προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση στην εκπαίδευση.
Απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του πορεία με πολύ καλή σειρά εισαγωγής, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του σε τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια, ακολούθησε μια επαγγελματική πορεία με εξαιρετικές επιδόσεις και μια σταθερή κατεύθυνση προς την εκπαίδευση.
Με την ίδρυση του Φροντιστηρίου «ΘΕΤΙΚΟ», το 1987, ο Κυριάκος Κυριακούλης έθεσε τις βάσεις για μια διαφοροποιημένη και πρωτοποριακή πορεία στον τομέα της εκπαίδευσης. Εκείνη την εποχή, εμπνεύστηκε την εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών στον φροντιστηριακό χώρο, όπως το τμήμα συμβουλευτικής για τους μαθητές, τη δανειστική βιβλιοθήκη για την υποστήριξη της μάθησης, τη συστηματική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, τα ενημερωτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια στους γονείς καθώς και την ένταξη της τελευταίας τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το «ΘΕΤΙΚΟ» ξεχώρισε ως ένας φάρος καινοτομίας στην εκπαίδευση. Αυτή η προσέγγιση, όχι μόνο ενίσχυσε την ποιότητα της μάθησης, αλλά έθεσε και νέα πρότυπα στην εκπαιδευτική κοινότητα, δείχνοντας τον δρόμο για τη μελλοντική εξέλιξη των φροντιστηρίων.
Το 2003, επέκτεινε το όραμά του, ιδρύοντας με άξιους συνοδοιπόρους τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», το πρώτο ιδιωτικό σχολείο στη Ρόδο.
quotations
Στην καρδιά αυτής της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας, βρίσκεται μια εξαιρετική ομάδα συνοδοιπόρων, οι οποίοι, εκτός από το κοινό τους όραμα για την εκπαίδευση, συνδέονται με δεσμούς φιλίας και διακρίνονται για την αποτελεσματικότητα και τη συνεργατικότητά τους.
quotations2
Με τις ιδέες αλλά και τις δράσεις αυτής της ισχυρής ομάδας, χτίζονται τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και ανθρωποκεντρικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.
Το 2009, ενίσχυσαν το εκπαιδευτικό οικοσύστημα με την ίδρυση του αθλητικού κέντρου «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις», επιδιώκοντας μια στενότερη σύνδεση ανάμεσα στην εκπαίδευση, την αγωγή υγείας, και τον αθλητισμό. Το 2014, επέκτειναν την προσφορά τους με τη δημιουργία των Εκπαιδευτικών Κέντρων «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις» και τη σύσταση του Κέντρου Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις», αποδεικνύοντας τη δέσμευση τους στην παροχή μιας ολιστικής εκπαιδευτικής εμπειρίας.
Έχει οργανώσει δεκάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε παιδαγωγικές ημερίδες και όχι μόνο, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή του στη δια βίου μάθηση και την επαγγελματική του ανάπτυξη.
Ο Κυριάκος έχει αναγνωρίσει από νωρίς τη σημασία της τεχνολογίας και των ψηφιακών εφαρμογών στην εκπαίδευση. Υπήρξε πρωτοπόρος στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης στην Ελλάδα και το «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως ως Microsoft Showcase School, αντανακλώντας την προσήλωσή του στην καινοτομία.
Ως Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, ενσωματώνει τις αρχές της διαμεσολάβησης στην εκπαιδευτική του πρακτική, προωθώντας και εκπαιδεύοντας μικρούς διαμεσολαβητές στην ειρηνική επίλυση διαφορών, με στόχο πάντα την αρμονική συνύπαρξη.
Η αγάπη του Κυριάκου Κυριακούλη για τη διδασκαλία και η αμέριστη φροντίδα του για την προσωπική και ακαδημαϊκή εξέλιξη των μαθητών του, έχουν χτίσει γέφυρες συνεννόησης και σεβασμού. Η σχολική αίθουσα ή το γραφείο του καθημερινά γίνονται σταυροδρόμι ιδεών, καθώς οι μαθήτριες και οι μαθητές του καθοδηγούνται και εμπνέονται, ενώ παράλληλα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας. Άλλωστε, η διδακτική εμπειρία που αποκομίζουν τα παιδιά του Κυριάκου είναι η διαπίστωση πως για τον δάσκαλό τους η αληθινή μάθηση είναι πάντα και μια υπόθεση καρδιάς.
Είναι παντρεμένος με τη Φωτεινή Βεργούλλη, Μαθηματικό, με την οποία μοιράζεται το ίδιο όραμα στα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και έχουν δύο κορίτσια, την Ελένη και την Κατερίνα.
Ο Κυριάκος, στον διαθέσιμο χρόνο του, απολαμβάνει το διάβασμα, τον κινηματογράφο, τη μαγειρική και την καλή παρέα. Τελευταία, έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γεωργία, έναν τομέα στον οποίο θα ήθελε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο.
* Τη συγκεκριμένη επιστολή θυμήθηκε κι έφερε στην επιφάνεια, μετά από πολλά χρόνια, ένας συμμαθητής του Κυριάκου Κυριακούλη, όταν έγραφε τον γιο του στα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».
people-min