artboard-10-min

Βλάσης
Τσίννας

Ειδικότητα: Διευθυντής Οργάνωσης και Διοίκησης, Καθηγητής Φυσικής

Βαθμίδα: Λύκειο

Microsoft Innovative Education Expert: Ναι

Microsoft Certified Educator: Ναι

Εργάζεται εδώ από: 2003

Γεννήθηκα και ανδρώθηκα στη νότια Ρόδο. Ανάμεσα στις πολλές παιδικές αναμνήσεις, εκτός από την πολλή ελευθερία, το πολύ παιχνίδι και τα πολλά όνειρα για το μέλλον, θυμάμαι τη συνεχή περιέργειά μου για ό,τι παρατηρούσα. Από τότε, προσπαθούσα να εξηγήσω τον κόσμο γύρω μου με τους νόμους της Φυσικής, την οποία θαύμαζα και με ενθουσίαζε.
Αποφοίτησα από το 2ο Λύκειο Ρόδου. Η αγάπη μου για τη Φυσική αλλά και για την εκπαίδευση, καθόρισαν τις επιλογές μου και έτσι, το 1988, αποφοίτησα από το Φυσικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.
Η Κβαντομηχανική, η Φυσική της ατμόσφαιρας και η Πυρηνική Φυσική αποτέλεσαν τα μαθήματα που με προσέλκυσαν περισσότερο κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. Ως αποτέλεσμα, εκπόνησα αρκετές εργασίες στα αντικείμενα αυτά, όπως η εργασία μου στην Κβαντομηχανική με θέμα: «Το παράδοξο EPR (Einstein Podolsky Rosen) και οι ανισότητες Bell», το οποίο αποτελεί ένα από τα παράδοξα της σύγχρονης Φυσικής, άλυτο μέχρι και σήμερα.
Όμως, δεν αγαπούσα μόνο τη Φυσική, αλλά και την εκπαίδευση και αυτή η αγάπη με ώθησε να διευρύνω τις σπουδές μου στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επειδή μου αρέσει να μαθαίνω συνεχώς καινούργια πράγματα και να ασχολούμαι με διαφορετικά γνωστικά πεδία, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, τον Νοέμβριο του 2006, σε διαφορετικό αντικείμενο από τις αρχικές σπουδές μου: στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τον Ιούνιο του 2008, έλαβα το αντίστοιχο πιστοποιητικό σπουδών με επίδοση «Εξαιρετική».
Ο χώρος της εκπαίδευσης με κέρδισε από νωρίς, με αποτέλεσμα η επιλογή της ιδιωτικής εκπαίδευσης να είναι για μένα μία απολύτως συνειδητή επιλογή.
Το 1992, ιδρύσαμε με συνεργάτες Φροντιστήριο Β/θμιας εκπαίδευσης στην πόλη της Ρόδου, στο οποίο εργάστηκα και διεύθυνα μέχρι το 2002.
quotations
Το 2000, ξεκίνησε η υλοποίηση ενός μακροχρόνιου οράματος, σχετικού με τη δημιουργία ενός καινοτόμου και πολυδύναμου σχολείου.
quotations2
Έγινα ιδρυτικό μέλος της «Εκπαιδευτήρια Δωδεκανήσου Α.Ε.», του φορέα που ίδρυσε και λειτουργεί τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Από το 2003 μέχρι και το 2011, είχα τη θέση του Διευθυντή Λυκείου, ενώ κατέχω μέχρι και σήμερα τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Από το 2011 μέχρι σήμερα, από τη θέση του Διευθυντή εκπαιδευτικού σχεδιασμού οργάνωσης και Διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», συντονίζω και προωθώ το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου. Φυσικά, δεν σταμάτησα ποτέ να διδάσκω στο Λύκειο τα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας.
Είμαι έγγαμος και πατέρας του Κωνσταντίνου και του Νικήτα, οι οποίοι είναι τελειόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Η.Υ. του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Αγαπημένο μου σλόγκαν είναι το «αν μπορείς να ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις» του Walt Disney. Χαίρομαι πάντα, όταν συναντώ κάποιον από τους… χιλιάδες μαθητές μου από το παρελθόν και μαθαίνω για την πορεία τους. Απεχθάνομαι την υποκρισία και διασκεδάζω… με την ψυχή μου, όταν βρω την ευκαιρία. Είμαι φανατικός υποστηρικτής της ελευθερίας, αυτής που κάνει τους ανθρώπους δημιουργικούς και πρωτοπόρους. Μου αρέσουν τα ταξίδια – ειδικά στην Ευρώπη, που τη θεωρώ το κέντρο της Γης – το θέατρο, η γυμναστική και το κολύμπι. Κυρίως, όμως, μου αρέσει το λειτούργημά μου ως δάσκαλος.
people-min