Λύκειο

Περνάμε καλά και περνάμε παντού!

Το κλειδί της επιτυχίας στις εισαγωγικές εξετάσεις είναι η μεθοδική, συστηματική δουλειά που ξεκινά από το Γυμνάσιο και ολοκληρώνεται στο Λύκειο. Μέσα από ένα ισορροπημένο πρόγραμμα σπουδών, που συνδυάζει θεωρία και πράξη, οι μαθητές του Λυκείου μας νιώθουν σιγουριά για τις ικανότητες και τις γνώσεις τους και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε είδους εξετάσεις.

Σε αυτό το σύστημα, οφείλονται τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχιών των αποφοίτων μας στην ανώτερη Εκπαίδευση… και αργότερα, στη ζωή.

back-normal-bluev2

Χαιρετισμός Διευθυντή Λυκείου

Εκεί όπου η ακαδημαϊκή εξέλιξη συναντά τη δημιουργική πρόοδο!

Στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», δεσμευόμαστε όχι μόνο να παρέχουμε μια υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκή εμπειρία, αλλά επίσης να προσφέρουμε ένα φιλόξενο περιβάλλον, εμπνευσμένο από την αγάπη και τη φροντίδα μας για κάθε μαθήτρια και για κάθε μαθητή.

Στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», δεσμευόμαστε όχι μόνο να παρέχουμε μια υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκή εμπειρία, αλλά επίσης να προσφέρουμε ένα φιλόξενο περιβάλλον, εμπνευσμένο από την αγάπη και τη φροντίδα μας για κάθε μαθήτρια και για κάθε μαθητή. 

Στην καρδιά της παιδαγωγικής μας φιλοσοφίας, είναι η πεποίθηση ότι κάθε μαθήτρια και μαθητής είναι ένα μοναδικό άτομο με τις δικές του δυνατότητες και τις προοπτικές. Είναι πεποίθησή μας ότι η εκπαίδευση δεν πρέπει απλώς να μεταδίδει γνώσεις, αλλά να ανοίγει πόρτες για την ανακάλυψη των ατομικών δυνατοτήτων, να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την κριτική σκέψη.

Μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα και στρατηγική καθοδήγηση, επιδιώκουμε να είμαστε περισσότερο από απλώς ένα σχολείο. Είμαστε μια κοινότητα που φροντίζει και υποστηρίζει κάθε μαθητή στο προσωπικό του ταξίδι και τον εξοπλίζει, ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των μελλοντικών του σπουδών.

Το ενισχυμένο ωράριο διδασκαλίας των βασικών μαθημάτων, η πολυετής πείρα των εκπαιδευτικών μας, τα ολιγομελή, φροντιστηριακού τύπου, τμήματα στην τελευταία τάξη του Λυκείου και η συνεχής αξιολόγηση των μαθητριών και μαθητών εγγυώνται τη συστηματική και μεθοδική προετοιμασία τους καθώς και την επιτυχημένη απόδοσή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πέρα από την ακαδημαϊκή προετοιμασία, το σχολείο μας υπογραμμίζει τη σημασία της ανάπτυξης των κοινωνικών και συναισθηματικών πτυχών του μαθητή. Μέσα από εκδηλώσεις, εργαστήρια και ευκαιρίες συμμετοχής σε κοινοτικές δραστηριότητες, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες που ξεπερνούν το απλό πλαίσιο των μαθημάτων.

Είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε περισσότερα από ένα τυπικό περιβάλλον μάθησης. Είμαστε ένα σχολείο που παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ανάπτυξη των μαθητών μας, δίνοντάς τους την αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για την επίτευξη των στόχων τους.

Καλωσορίσατε στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», εδώ όπου η μάθηση είναι περισσότερο από μία διαδικασία. Είναι ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία και την προσωπική επιτυχία.

Ευριπίδης Αναγνωστάκης
Διευθυντής Λυκείου
back-normal-light-blue

Γιατί το Λύκειο μας ξεχωρίζει…

Δυνατότητα απόκτησης Αμερικάνικου Απολυτήριου παράλληλα με το ελληνικό.
Παγκόσμια Αναγνώριση ανάμεσα στα πρότυπα σχολεία MS Showcase Schools.
Πρόσθετες ενισχυτικές ώρες διδασκαλίας στα βασικά μαθήματα.
Έναρξη προετοιμασίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις από τη Β' Λυκείου.
Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Διευρυμένο πρόγραμμα με 24 Ομίλους, Ζώνη Εέλικτων Δράσεων και πρόσθετες δραστηριότητες.
Εμπλουτισμένο πρόγραμμα με ποικιλία αθλητικών, μουσικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.
Συνεργασία με Technokids, εκμάθηση Python, HTML, Minecraft Education, και χρήση kits Lego Mindstorms, EV3, Spike.
Πρόγραμμα ανάπτυξης κοινωνικού προφίλ, σχολικής διαμεσολάβησης, πρόληψης και αντιμετώπισης αρνητικών σχολικών φαινομένων.
Ολοκλήρωση πιστοποιήσεων ξένων γλωσσών.
Το μεγαλύτερο σχολικό campus στη Ρόδο.
Δυνατότητα e-Συνάντησης με τους εκπαιδευτικούς του παιδιού σας.
back-normal-light-blue

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διακρίθηκαν με τρία σημαντικά βραβεία στα Education Leaders Awards.

Δείτε το Βίντεο της Συνέντευξης μας σχετικά με τα βραβείο στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN:
lines-new-color

Στο Λύκειό μας, οι μαθητές ολοκληρώνουν τη γνωστική, συναισθηματική, πνευματική και σωματική τους ανάπτυξη, εξελίσσουν την κριτική σκέψη, προσδιορίζουν το στίγμα τους στον σύγχρονο κόσμο, διαμορφώνουν συνείδηση ενεργού πολίτη, μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις έννοιες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισορροπίας ανάμεσα στο άτομο και στο σύνολο. Παράλληλα, τελειοποιούν τις δεξιότητές τους, κατακτούν την τεχνολογία, προσανατολίζονται στον επαγγελματικό τομέα της επιλογής τους και, κυρίως, αναπτύσσουν ικανότητες διά βίου μάθησης σε έναν κόσμο στον οποίο η τεχνολογία και η επιστήμη προχωρούν με άλματα.

Σημαντικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι η προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τη μετέπειτα ομαλή ένταξή τους στην παραγωγική αλυσίδα της κοινωνίας.

Γι΄ αυτό, ο εφοδιασμός των παιδιών με τις γνώσεις και τις ικανότητες που θα τους εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία συνιστά βασικό στόχο του Λυκείου μας.

Το πρόγραμμα του Λυκείου είναι εντατικό. Το ενισχυμένο ωράριο διδασκαλίας των βασικών μαθημάτων, τα ολιγομελή, φροντιστηριακού τύπου, τμήματα στην τελευταία τάξη του Λυκείου και η συνεχής αξιολόγηση των μαθητών εγγυώνται επιτυχημένη απόδοση στις γενικές εξετάσεις.

Επιπλέον, εξασφαλίζεται στους μαθητές παιδαγωγική στήριξη, που τους τονώνει ψυχικά και συναισθηματικά και τους βοηθάει να αντεπεξέλθουν στη δοκιμασία των εξετάσεων. Από την Α’ Λυκείου, ο μαθητής καθοδηγείται κατάλληλα, έτσι ώστε να επιλέξει κλάδο σπουδών και επαγγέλματος, που να είναι συμβατός με την προσωπικότητά του και να του εξασφαλίζει τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», έμπειροι ψυχολόγοι και σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού βοηθούν παιδιά και γονείς στην επιλογή του καταλληλότερου επαγγελματικού τομέα, που είναι ο πιο συμβατός με την προσωπικότητα και το σενάριο ζωής του καθενός. 

Με ρυθμό και πρόγραμμα, και, κυρίως, με διαθέσιμο χρόνο για προσωπική μελέτη τα απογεύματα, οι μαθητές του Λυκείου μας νιώθουν σιγουριά για τις ικανότητες και τις γνώσεις τους και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε είδους εξετάσεις.

Πώς διδάσκουμε;

Εκπαιδευτική Προσέγγιση «Οne to one devices and learning»

lines-new-color
back-normal-bluevup2

Διευρυμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Στο Λύκειό μας, το πρόγραμμα προσφέρει στους μαθητές μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη εκπαιδευτική εμπειρία, καλλιεργώντας τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα τους.

Προετοιμασία Πανελληνίων Εξετάσεων

Η προετοιμασία αρχίζει ήδη από τη Β’ Λυκείου με έμφαση στη σταδιακή κάλυψη και εμβάθυνση της εξεταστέας ύλης. Τα μαθήματα προσανατολισμού πραγματοποιούνται σε ολιγομελή τμήματα που επιτρέπουν την προσαρμοσμένη διδασκαλία και την άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευττικοί που εμπλέκονται στην προετοιμασία είναι καταρτισμένοι και έχουν πλούσια εμπειρία στην προετοιμασία μαθητών για τις Πανελλαδικές.

Η προετοιμασία αρχίζει ήδη από τη Β’ Λυκείου με έμφαση στη σταδιακή κάλυψη και εμβάθυνση της εξεταστέας ύλης. 

Προσομοιώσεις Πανελληνίων Εξετάσεων

Κάθε Δευτέρα, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου συμμετέχουν σε προσομοιώσεις…

Workshops Καριέρας και Ακαδημαϊκής Προετοιμασίας

Στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», δεσμευόμαστε…

Συμμετοχή στο RhodesMRC

Στο Λύκειο μας διατηρούμε σταθερή συμμετοχή στο Rhodes Model Regional Cooperation…

Φυσικές Επιστήμες

Στο Λύκειο μας, οι φυσικές επιστήμες διδάσκονται μέσα από ένα διαρκώς εμπλουτιζόμενο…

Ξένες Γλώσσες

Προσφέρουμε εντατική διδασκαλία ξένων γλωσσών, προετοιμάζοντας τους μαθητές…

Όμιλοι

Στην Α’ και Β’ Λυκείου προσφέρουμε 24 ομίλους που δεν έχουν μόνο ακαδημαϊκό…

Ζωή Ευέλικτων Δράσεων

Η Ζωή Ευέλικτων Δράσεων (ΖΕΔ) αποτελεί ένα δυναμικό πρόγραμμα…

Ερευνητικές Εργασίες και Μαθητικό Συνέδριο

Στο Λύκειο μας, παράγουν τουλάχιστον 20 ερευνητικές εργασίες ετησίως…

Εκπαιδευτικές Εκδρομές

Μέσα από τις εκπαιδευτικές εκδρομές και δραστηριότητες εκτός σχολείου…

Πολυπολιτισμικά Προγράμματα και Ανταλλαγές

Προωθούμε την κατανόηση διαφορετικών πολιτισμών και την παγκόσμια…
back-normal-bluev2
back-normal-bluevup2

Πρόσθετες Δραστηριότητες

Μετά το πέρας του υποχρεωτικού προγράμματος, λειτουργούν πρόσθετες δραστηριότητες, στη ζώνη 14:30 – 21:30.

Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Τα μαθήματα προσφέρονται σε συνεργασία με το ΡΟΔΙΩΝ μάθησις.

Χοροκίνηση και Αθλήματα

Οι δραστηριότητες προσφέρονται σε συνεργασία με το ΡΟΔΙΩΝ άθλησις.

Μουσική

Οι δραστηριότητες προσφέρονται σε συνεργασία με το ΡΟΔΙΩΝ ωδείον.
back-normal-bluev2

Αποτελέσματα πανελληνίων

Τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» επιτυγχάνουν διαχρονικά πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις εισαγωγικές εξετάσεις, πολύ πάνω από τον μέσο όρο των Λυκείων της χώρας.
Η «συνταγή» είναι η μεθοδική, συστηματική δουλειά που γίνεται και στις 3 τάξεις του Λυκείου, η οποία βασίζεται στο υπόβαθρο που δημιουργήθηκε στο Γυμνάσιο.

Αμερικάνικο Απολυτήριο

Βοηθάμε τους μαθητές μας να επιτύχουν στα όνειρά τους προετοιμάζοντάς τους για το πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ ή οπουδήποτε στον κόσμο.

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», σε συνεργασία με το Λύκειο Columbia School των ΗΠΑ και υπό την αιγίδα των Αμερικανικών παιδαγωγικών ινστιτούτων, προσφέρουν Αμερικανικό απολυτήριο Λυκείου παράλληλα με το Ελληνικό!
Το πρόγραμμα παρέχει εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε μαθητή. Προσφέρει ευελιξία στην παρακολούθηση των μαθημάτων, επαγγελματικό προσανατολισμό από ειδικούς στις ΗΠΑ σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, και εγγύηση εισαγωγής σε συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, διευρύνοντας τις επιλογές των μαθητών.

Συμβουλευτική Εφήβων

Στο λύκειό μας, παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, καθώς και υποστήριξη για την ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.
Οι μαθητές λαμβάνουν εξειδικευμένη καθοδήγηση για να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τις επαγγελματικές επιλογές τους μέσω προηγμένων τεστ καριέρας και εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης.
Στόχος μας είναι η ολιστική ανάπτυξη των μαθητών, ενδυναμώνοντάς τους να αντιμετωπίζουν προκλήσεις με αυτοπεποίθηση.

Αξιολόγηση μαθητών

Στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η αξιολόγηση στοχεύει στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην προετοιμασία των μαθητών για την ανώτερη εκπαίδευση και την επαγγελματική τους πορεία.
Οι γονείς ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους μέσω τακτικών απογευματινών συναντήσεων αλλά και διαδικτυακά μέσω της e-Συνάντησης, η οποία επιτρέπει το ραντεβού με  εκπαιδευτικό εντός του σχολικού ωραρίου.

Διακρίσεις Μαθητών

Οι μαθητές του λυκείου μας διακρίνονται σε διάφορους τομείς, όπως ερευνητικά προγράμματα, αθλητικές διοργανώσεις, συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια και διαγωνισμούς.
Συμμετέχουν επίσης σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, παρουσιάσεις, ομιλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Μάθηση και Καινοτομία

Στο Λύκειό μας, επικεντρωνόμαστε στην προετοιμασία των μαθητών μας για την ανώτερη εκπαίδευση και την επαγγελματική τους πορεία.
Ως Microsoft Showcase School, εφαρμόζουμε το 21st Century Learning Design, το οποίο ενισχύει τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.
Μέσω αυτής της προσέγγισης, οι μαθητές μας αναπτύσσουν δεξιότητες ανώτερου επιπέδου από αυτές που απαιτούνται για την εισαγωγή σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα, διασφαλίζοντας έτσι την επιτυχία τους.
Επιπλέον, αξιοποιούμε τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές και οργανώνουμε ποικίλες εκδηλώσεις που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη.
Οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε καινοτόμα προγράμματα και διαγωνισμούς, αποσπώντας διακρίσεις και αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες που τους προετοιμάζουν για το μέλλον.

Εγκαταστάσεις

Οι καλά εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας, τα εξελιγμένα εργαστήρια και οι κορυφαίες αθλητικές εγκαταστάσεις προσφέρουν ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τη δημιουργική και φυσική ανάπτυξη των μαθητών στο λύκειο. Υιοθετούμε αυστηρά μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, εξασφαλίζοντας ένα προσιτό περιβάλλον για όλους.
lightblue1

Κλείστε την επίσκεψή σας

Το ταξίδι μάθησης, ανακάλυψης και ανάπτυξης του παιδιού σας ξεκινά με αυτήν την επίσκεψη. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στη σχολική μας οικογένεια!
artboard-12
lightblue1